Fordon & Utrustning

Main menu:

595 – Scania P114 6×2, tungflakbärgare

Detta är vår mycket flexibla s.k. tungflakbärgare. Med denna bil bärgar vi allt från personbilar till tunga lastbilar eller varför inte både och på samma gång! Bilen är utrustad med bl.a. 10-tons flak, 10-tons lyftbom samt två vinschar på 15 respektive 5 ton.

596 – Toyota Landcruiser 4×4, garagebärgare

596 är en liten och smidig bärgare med fyrhjulsdrift och är därför perfekt till platser som annars är svårtillgängliga för våra större bärgare, t.ex. trånga parkeringar, igensnöade vägar eller i terrängen. Bilen är främst avsedd för lätta fordon och är utrustad med bl.a. 2,5 tons hydraulisk vinsch. Denna bil används numera bara som reservbil efter att vi tog vår nya garagebärgare i bruk.

597 – Chevrolet Silverado 3500HD 4×4, garagebärgare

Vår moderna garagebärgare, utrustad med bland annat självlastande aggregat, radiostyrning på alla funktioner, kranbom, 4,2 tons vinsch, backkameror, Standby LED varningsljusramp m.m. Används i huvudsak till personbilar och lätta lastbilar.

598 – Scania SBAT 6×6, terränggående tungbärgare

Detta är bilen för de riktigt krävande uppdragen, även i svår terräng. Den är utrustad med bland annat två vinschar på 32 respektive 7 ton (enkel part) och klarar därför att dra upp/loss det mesta som sitter fast. Bilen är baserad på ett Scania SBAT 111 chassi, en modell som utvecklades till det svenska försvaret och som karaktäriseras av bl.a. mycket goda terrängegenskaper. Vi har själva stått för ombyggnationen till bärgare i vår egen verkstad.

599 – Volvo FLL 4×2, flakbärgare

Denna flakbil är i första hand är avsedd för bärgning av personbilar / lätta lastbilar samt mindre maskiner. Bilen är utrustad med 5 tons flak, 2,5 tons lyftbom samt två vinschar på 4,5 respektive 3,5 ton. Den är också utrustad med extra hydrauliskt utskjutbara lastramper, det gör att man får mycket bra lastvinkel vilket är en fördel när man ska lasta fordon med låg markfrigång, t.ex. husbilar, sportbilar eller bilar med punktering.

633 – Volvo FL6 4×2, flakbärgare / TMA-bil

Denna bil använder vi både som flakbärgare och TMA-bil. Konverteringen från flak till TMA-bil (och vice versa) tar mindre än 5 minuter vilket ger stor flexibilitet. Bilen är utrustad med 5 tons flak, 5 tons lyftbom samt två vinschar på 3,6 respektive 6 ton. TMA-skyddet är av modern typ från Verdegro, med ljuspil och E13 hastighetstavla och är godkänt av trafikverket.

Scania R480 6×2, lastväxlare / TMA-bil

Lastväxlare som vi i huvudsak använder som TMA-bil. Bilen är miljögodkänd enligt euro 5 och har ett modernt TMA-skydd från Verdegro, med ljuspil och Midisign VMS och är godkänt av trafikverket.

Höglyftande lyftkuddar

Vi har en komplett uppsättning höglyftande lyftkuddar med tillhörande utrustning. Lyftkuddar är ett bra hjälpmedel för att resa upp tunga fordon som vält, även med lasten kvar i. Läs mer om metoden under våra tjänster.

Lyftkuddar som ingår i utrustningen:

  • 4 st lågtryckskuddar (0,5 bar), lyfthöjd 210 cm, lyftförmåga 9000 kg / styck
  • 4 st lågtryckskuddar (0,5 bar), lyfthöjd 122 cm, lyftförmåga 7000 kg / styck
  • 2 st kilkuddar (1,0 bar), lyfthöjd 60 cm, lyftförmåga 4900 kg / styck
  • 2 st mediumtryckskuddar (1,0 bar), lyfthöjd 59 cm, lyftförmåga 4650 kg / styck
  • 4 st högtryckskuddar (8,0 bar) i olika storlekar, lyftförmåga från 10 till 41 ton