Terrängbärgning

Med lång och gedigen erfarenhet och vår sexhjulsdrivna terrängående tungbärgare, utrustad med bl.a. 30-tons vinsch, har vi möjlighet att ta oss fram till och bärga fordon som hade varit omöjligt med en vanlig bärgningsbil. Genom att vi ofta kan ta oss fram till och placera bärgaren på ett optimalt sätt, så går bärgningen mycket fortare än när man t.ex. måste dra vajer långa sträckor eller tvingas använda en för liten bärgare. Detta spar både tid och pengar! I många fall täcks dessutom bärgningskostnaden av ditt fordons försäkring.

Förutom vår 6×6 tungbärgare så har vi även en 4×4 Toyota Landcruiser för de lite mindre uppdragen. Vi har även mängder av annan utrustning, som t.ex. hundratals meter extra vajer, brytblock, bärgningsbockar, dynamometer (dragkraftmätare för att undvika överbelastning) och inte minst lång erfarenhet och kunskap för att utföra denna typ av uppdrag.

För de riktigt, riktigt krävande uppdragen finns även enorma resurser att uppbringa via vårt samarbete inom Assistancekåren. Inom en timmes köravstånd finns tillgång till ytterligare ett flertal terrängbägare, tungbärgare, bandvagnar, dykare m.m. Ringer du oss inom Assistancekåren så har du tillgång till allt detta!

Det är inte bara bärgning av fordon vi kan hjälpa dig med, dragkraften i våra bärgningsbilar kan även användas till mycket annat! Vinschar med upp till 30 tons dragkraft (enkel part) kan användas till att t.ex. dra upp gamla betongfundament till bryggor, dra loss rör och borrkronor som fastnat vid styrborrning, dra upp stora träd ur vattendrag, dra broar på plats eller hjälpa till vid rivning – kort sagt: överallt där det behövs stor dragkraft!

Tveka inte att kontakta oss så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa just er!