Vad kostar bilbärgning?

Vi får ofta frågan vad bilbärgning kostar. Grundregeln är att bärgning täcks av bilens räddningsförsäkring. Självrisken kan variera men ligger oftast mellan 1000-1500kr och täcker då vanligtvis bärgning till närmaste lämpliga verkstad. Förutom bärgning brukar den även täcka billigaste färdsätt hem för de som är i bilen. Räddningsförsäkring ingår i den vanliga bilförsäkringen om man har minst delkasko (halvförsäkring). Har man bara trafikförsäkring så får man betala hela bärgningskostnaden själv. I värsta fall kan det handla om flera tusen kronor om man t.ex. blivit stående på en motorväg där det även krävs TMA-skydd. Vi rekommenderar därför att man alltid ska ha minst delkasko / halvförsäkring på sitt fordon! Vi samarbetar med alla försäkringsbolag och din räddningsförsäkring gäller hos oss. För snabbast möjliga hjälp ringer du direkt till närmaste bärgningsstation.

Det finns ett flertal fall där bärgningen ingår utan extra självrisk. Det gäller t.ex. om bilen har brunnit, blivit stulen, krockat eller andra fall där andra moment i bilens försäkring går in och täcker kostnaden för både bärgning och reparation.

Om man vill känna sig riktigt trygg och få bästa tänkbara hjälp i hela landet dygnet runt, så rekommenderar vi att man tecknar Assistancekåren Väghjälp. Då kan man vara säker på att få snabb och bra hjälp i hela landet av Sveriges största bärgningsorganisation, helt utan självrisk!

Tveka inte att kontakta oss om du har fler funderaring, vi lämnar gärna pris på förhand om du är osäker på kostnaden.